Ballerup er en kommune med både by og land. Og så er vi en af de kommuner der kan være stolte af at vi har hele 221 søer hvoraf størstedelen er §3 søer. I og omkring Ballerup, finder du både søer, moser, parker, vandløb, enge, og skov med mange dyr, fugle og planter, du ikke forventede at finde her.

Så tag med os ud og oplev naturen!

Masser af natur

Åer: Ballerup har mange åer: Harrestrup Å, Jonstrup Å, Værebro Å, Ballerup Å og Råmose Å indbyder alle til gode gåture med fiskenet og kikkert.

Moser: I de to fredede moser, Sømosen og Råmosen, kan du både nyde madpakken og det rige fugleliv med bl.a. rørdrum og pungmejser.

Naturparker: Måløv Naturparker, Egebjerg Naturpark, og Møllemosen. I Harrestrup Ådal finder du bl.a. en stor skovlegeplads til børnene.

Cykel eller vandreruter: Der er masser af vandre- og cykelstier i områdets natur, så pak en madpakker og ta på tur.

Naturområder: Harrestrup Ådal med fugletårn samt Haraldsminde, Bakkerne ved Jonstrupvang er dejlige naturområder til både rolige gåture og motion.

Skov: Ballerup har skov på næsten alle sider: Hareskoven, Jonstrupvang og Vestskoven og i skoven finder du også søer, så husk et lille fiskenet så I kan blive klogere på naturen.