Høringssvar

Nyt om Kildedal-projektet: Se DN Ballerups høringssvar

DN Ballerup har indsendt høringssvar vedr. det planmateriale, som Ballerup Kommune har sendt i høring. Vi anerkender positive tiltag og adresserer samtidig en række bekymringer og mangler.

I samarbejde med Arealudviklingsselskabet og andre interessenter har DN Ballerup aktivt bidraget til at forme området med fokus på kvalitetsprogrammet, herunder bygningshøjder, bebyggelsesprocenter, Biodiversitetsstrategi - Naturkvalitetsprogram med indsatser - Kortlægning, afværge og erstatningshabitater.

Anerkendelse gives for positivt samarbejde på udfordringer, men bekymringer rettes mod mangler i planmaterialet, specifikt i forhold til allerede formulerede indsatser i relevante programmer.

Bekymringen omhandler påvirkningen af biodiversiteten, bl.a. med henblik på bebyggelsesprocent og bygningshøjder samt Bilag IV-arter og erstatningshabitater, hvor eksisterende aftaler ikke fuldt ud afspejles i planmaterialet.

Spildevandsplanen kritiseres for huller og mangler, og vi anbefaler en revurdering af spildevandsstrategien samt en grundig VVM-undersøgelse af spildevandsområdet.

DN Ballerup opfordrer til en nøje gennemgang af planmaterialet, og anmoder om revidering for fuldt ud at afspejle identificerede indsatser. Vores positive samarbejde med arealudviklingsselskabet fortsætter med målet om at sikre, at erstatningshabitater og andre vigtige aspekter i høringssvaret sikres og at spildevandstrategi og spildevandstillæg, bliver løst på en for områdets natur, fornuftig måde.

 Læs vores fulde høringssvar her